Taliban

0

De Taliban is de meest radicale en extremistische islamitische groepering ter wereld. Sinds ze na een burgeroorlog de macht in Afghanistan hebben overgenomen en onderdak boden aan 's werelds meest gezochte terrorist Osama bin Laden, is hun naam synoniem aan de dreiging van de moslimfundamentalisten. Ook na de omverwerping van hun regiem door een internationale troepenmacht blijft de Taliban een mysterieuze organisatie. Niemand weet precies hoe ze georganiseerd zijn en wie de leiders zijn.
Ahmed Rashid werkt sinds 1979 als journalist in Afghanistan. In Taliban beschrijft hij de fascinerende geschiedenis van het ontstaan van deze groepering en haar weg naar de macht. Tegelijk geeft hij een beeld van een verscheurd en zwaar bevochten land dat zich altijd op een kruispunt tussen de grootmachten lijkt te bevinden.
'Rashid kent en begrijpt Afghanistan.' DE VOLKSKRANT
'Lees dit opmerkelijke boek, en de overweldigende complexiteit van de Afghaanse politiek en de dodelijke hoeveelheid aan chaos, verdovende middelen en geweld in de omgeving worden duidelijk.' SUNDAY TIMES
'Rashid heeft de meest grondige uiteenzetting van de Taliban tot nu toe geschreven en deze verwerkt in een geschiedenis van Afghanistan.' BRITISH SOCIETY FOR MIDDLE EASTERN STUDIES
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
373
Laatste editie
28 oktober 2006
Uitgeverij
Olympus Pockets
ISBN
9789046701355
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic