Tijgers teken

0

Herman & Joaquin Portocarero
Tijgers teken
Dandy en dealer Tijger heeft te hard en te snel geleefd en wordt gekweld door een mysterieuze onrust. Wanneer zijn vriendinnetje Animita een intrigerend teken ontdekt dat spontaan op Tijgers schouder lijkt te ontstaan, ontrafelt hij langzaam een duister geheim omtrent zijn eigen persoon.
Hij wordt op zijn zoektocht bijgestaan door onthullingen van Animita over haar verleden als slavin, door de astronoom Timeas, die in een middeleeuwse toren de finale formule over de werking van het heelal berekent, en door de oude zigeunerin Erminia, de peetmoeder die vanuit een instortend paleis regeert over de gauwdiefjes van het barokke kerkhof. Op verrassende manier lopen alle draden van het verhaal samen, wanneer Erminia via een magische ritus Tijgers verleden onthult.
Portocarero’s sfeervolle en sensuele ‘conte philosophique’ – een allegorie van verlangen en vervulling – werd prachtig geïllustreerd door zoon Joaquin. Samen creëerden ze een heel eigen wereld, intens en geconcentreerd als een zwoel en gevaarlijk parfum.
Joaquin Portocarero (1981) is de zoon van schrijver-diplomaat Herman Portocarero (1952) en is animatie-tekenaar in New York. Dit is hun eerste gezamenlijke publicatie.
Oktober 2002
Paperback 22x17 – 64 blz
Geïllustreerd
Prijs: €15
ISBN 90 5617 419 3
NUR 300
De zintuigen van de Portocarero’s
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
04 oktober 2002
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789056174194
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic