Tweedehands bloemen

4

Artikelen 1

Tweedehands bloemen is de verhalenbundel van Caroline Ligthart. Tweedehands bloemen geeft een intieme kijk in het alledaagse leven, vanuit het gezichtspunt van de buitenstaander. Bij een ogenschijnlijk alledaagse situatie weet Ligthart de vinger op de zere plek te leggen. Haar stijl is messcherp, gedurfd en krachtig, met de pittigheid van Annie M.G. Schmidt. Deze verhalenbundel is kanshebber voor de Week van het korte verhaal en de JMA Biesheuvel-prijs, enkele verhalen zijn verschenen in ‘Hollands Maandblad’, ‘De Brakke Hond’ en ‘De Revisor’.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Laatste editie
08 december 2015
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026332609 , 9789026332616


Artikelen over Tweedehands bloemen

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Kamila Straatsburg Hebban Recensent

Krachtig, origineel en onthutsend

door Kamila Straatsburg op 11-01-2016

Een bedrukkend caleidoscoop vol onthechte, vervreemde, uitgeholde personages, met een waardige pen en de precisie van een miniaturist levensecht en grimmig neergezet. Blij wordt de lezer er zeker niet van, van het lezen van de verhalenbundel Tweedehands bloemen  van Caroline Ligthart. Wel geraakt, en hard, door de uitzichtloosheid van het 'tweedehands' bestaan, ontdaan van elke vreugde en hoop op...


Lezersrecensies (2)

Op het scherpst van de snede

door: Jeannie Bertens 1 like
Met deze verhalenbundel heeft Caroline Ligthart me aangenaam verrast! Zij beschrijft in haar verhalen het leven genadeloos uitgetekend. In een paar zinnen zet ze de toon van het verhaal, een verhaal wat kan gaan over onverwerkte gebeurtenissen, overspel, ziekte of dood. Het onderwerp is in geen...

Bonbon

door: Wilbert 1 like
En plots sta je midden in een heldere beleving met weinig woorden en veel detail. Het zijn kleine delicatesse, prachtig geschreven.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic