Van Esfahan tot Efese

0

Zijn Iran en Turkije wel zo islamitisch als politici en krantenkoppen ons willen doen geloven? Waarom vieren de Koerden in Oost-Turkije en de Iraniërs nog steeds het niet-islamitische nieuwjaarsfeest ‘Nowruz’?
Historica en archeologe Nanny de Vries trekt langs de koningswegen van het oude Perzië en schetst op boeiende wijze hoezeer de mensen die zij onderweg tegenkomt zich verbonden voelen met het eens zo machtige Perzische rijk – ooit een supermacht en eeuwenlang de grote tegenspeler van het Romeinse rijk. Iraanse en Turkse inwoners uit diverse bevolkingsgroepen maken de auteur deelgenoot van hun dromen, drijfveren en daden. Hun ontwapenende verhalen en treffende anekdotes tonen de wereld die schuilgaat achter de actualiteit van de Islamitische Republiek van Iran, het Turkije van Atatürk en de ak-partij. Een wereld waarin rijke culturele tradities van het oude Perzië volop aanwezig zijn, en grenzen zoals wij westerlingen die kennen vervagen.

‘Ik heb met dit boek een stem gekregen. Dat is het mooiste cadeau.’ Iraanse vluchtelinge

Van Esfahan tot Efese
Nanny de Vries
€ 18,90
13,5 x 20,5 cm, ca. 368 blz.
Paperback
Verschijnt mei 2009
isbn 9789064104787
nur 508
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
368
Laatste editie
16 mei 2009
Uitgeverij
Hollandia
ISBN
9789064104787

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic