van Nieuwjaarsduik tot Knalfeest

0

Tradities vormen het weefsel van onze samenleving. Dit komt met name naar voren bij de viering van nationale feesten en gedenkdagen. Een feest als bijvoorbeeld Sinterklaas is zo diep verankerd in onze maatschappij dat een verandering van de perceptie van Zwarte Piet kon leiden tot een langdurige en zeer felle strijd in het publiek discours.

En zo zijn er vele andere feesten die weliswaar niet altijd zo'n heftige achtergrond hebben, maar waarover toch zeker voldoende wetenswaardigs te vertellen is.

Ineke Strouken zet in dit boek al onze feesten en vieringen in chronologische volgorde op een rijtje. Van de Nieuwjaarsduik op 1 januari tot de oliebollen bij Oud en Nieuw. Daarbij beperkt ze zich niet tot het van oorsprong Nederlandse, maar gaat ze ook uitgebreid in op de feesten die nieuwe Nederlanders vanuit hun rijke culturele achtergrond hebben meegebracht.

'Dit Vieren Wij' is een onuitputtelijke bron van informatie voor al diegenen die meer weten over de achtergronden van ons culturele erfgoed.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
30 mei 2016
Uitgeverij
Pharos Uitgeverij
ISBN
9789079399727

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic