Van Rotterdam naar het Witte Huis

0

De Rotterdamse Kirsten Verdel was stafmedewerker van Barack Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In een boeiend en persoonlijk verhaal beschrijft de 30-jarige Verdel hoe ze samen met haar collega’s probeert om na acht jaar Bush weer een Democraat in het Witte Huis te krijgen. Verdel was de eerste buitenlander ooit op het landelijk hoofdkantoor in Washington DC in een presidentiële campagne.
De unieke kijk achter de schermen in de war room van de Democraten begint in 2005, wanneer Verdel door PvdA-Tweede Kamerlid Peter van Heemst wordt gevraagd om zijn campagne te leiden voor de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Aansluitend werkt Verdel in de landelijke en provinciale PvdA-verkiezingscampagnes, weet met een bliksemactie oud-minister Klaas de Vries op een verkiesbare plek voor de Eerste Kamer te krijgen, om ten slotte na omzwervingen door China en Sierra Leone met de prestigieuze Sauvé Scholarship naar Canada te vertrekken.
In het tweede deel van het boek beschrijft Verdel hoe ze vanuit Canada in het landelijk campagneteam van Obama terechtkomt, waar ze onder andere werkt aan ‘rapid response, ‘opposition research’ en de debatvoorbereiding van Obama. In een vrijwel dagelijks verslag beschrijft ze hoe de strijd om de verkiezingen steeds negatiever wordt. Op meeslepende wijze legt ze uit hoe de Democraten alle aanvallen afweren.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
17 januari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054292791
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic