Vechten tegen de golven

7

Dirk woont op het eiland Marken, in de Zuiderzee. Als hij 12 wordt, moet hij van school af om te gaan werken als visser, net als zijn vader en opa. Dirk wil veel liever doorleren om dokter te worden, maar hij heeft geen keus.

In de nacht van 13 op 14 januari 1916 steekt er een zware storm op. Het eiland overstroomt. De golven beuken de huizen kapot en bijna niemand kan zwemmen. Ook het huis van Dirk komt onder water te staan. Dirk moet vechten voor zijn leven en voor dat van zijn familie, maar het water is sterk. Zullen ze het overleven?
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
04 januari 2016
Uitgeverij
Royal Jongbloed
ISBN
9789085432999
Bestel dit boek vanaf  €9,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Gedegen gevecht

door Nienke Pool op 25-01-2016

Vechten tegen de golven is alweer het twaalfde jeugdboek van schrijfster Ineke Kraijo. Op natuurgetrouwe wijze verweeft ze historische gebeurtenissen in haar avontuurlijke verhalen. De titel Vechten tegen de golven is ontstaan naar aanleiding van een winactie onder kinderen die een verkorte versie van het boek mochten lezen en daarna de titel bedachten.  

Precies honderd jaar geleden...


Lezersrecensies (1)

Avontuurlijk en spannend historisch boek

door: rianne8 1 like
‘Vechten tegen de golven’ is een avontuurlijk en spannend leesboek, je wordt helemaal meegenomen in de persoon Dirk. Je krijgt een goed beeld van het leven op Marken zo’n 100 jaar geleden. Maar ook hoe het was om op te groeien in een vissersfamilie. Ondanks dat dit verhaal in een andere tijd...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic