Vergeten prinsje en andere verhalen , het

0

Een kanjer van een sprookjesboek. Drie knotsgekke verhalen om te lachen, te rillen en af en toe te gillen. In Borossia beleeft het brave Hendrikje fantastische avonturen in het gezelschap van een zwarte zwaan. Hij ontdekt het zwarte land en de prinses van zijn dromen. Maar als die voor honderd jaar in slaap valt, staat Hendrikje voor een groot probleem. Zal hij erin slagen om Arwen wakker te krijgen voor hij oud en versleten is? Hikky is een prinsesje dat door een vergissin van een fee opgezadeld is met een levenslange hik. Zelf vindt ze dit niet erg, want dankzij de hik wordt ze almaar rijker en beroemder. Ze beleeft ook veel plezier aan de fratsen van haar vader. Maar dan verschijnt Lenny op het toneel, en met hem de draak van de zeven bergen...
Meduusje houdt van toveren. Dat is normaal, want ze is een heks. Ze betovert alles wat ze ziet. Tot de vloek van de jaloerse tovenaar uitkomt en ze haar geheugen verliest. Zal Meduusje nu door het leven moeten gaan als een doodgewoon meisje?
Paule Alen is germaniste en werkt als freelance copywriter en vertaalster. Ze is de auteur van zeventien kinderboekjes in het Frans, waarvan de reeks ' Aglaé ' de eerste prijs van de Franstalige Gemeenschap won. Sinds haar eerste Nederlandstalige kinderboekje verscheen in 1998, schrijft zij uitsluitend in haar moedertaal, het Nederlands. Ze publiceerde heel wat spelboeken(heksen, piraten, magie...) en werkt mee aan kindertijdschriften.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
06 juli 2004
Uitgeverij
Baeckens Books
ISBN
9789054613602
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic