Verona

0

Verona, de Arena en meer...

Er zijn van die steden waarvan de naam onverbrekelijk verbonden is met een bepaalde bezienswaardigheid. Verona is zo'n stad. Want wie Verona zegt, zegt Arena. Maar veel mensen realiseren zich niet, dat Verona behalve de Arena nog veel meer te bieden heeft. Het centrum van de stad is een waar openluchtmuseum. Deze gids helpt de stad beter te leren kennen. Maar uiteraard komt ook de operaliefhebber aan bod. Naast wetenswaardigheden over de geschiedenis van de stad en de Arena, treft u ook veel informatie aan over een eeuw opera in een van de oudste arena's in de wereld.

Verona is zowel per vliegtuig als met de trein goed te bereiken. Het treinstation, Porta Nuova, dateert uit 1852. Het is in de loop der tijd vele malen vernieuwd en ook nu zijn er al jarenlang werkzaamheden gaande. Er wordt onder andere gewerkt aan een aanpassing, voor de geplande hoge
snelheidslijn van Venetië via Verona naar Milaan.
Vóór het station, op de Piazzale XXV Aprile, staat een grappig beeld, met de Arena als centraal punt, waar treinwagons omheen rijden en een zakenman met aktetas in het centrum.

Verona is een bijzondere stad, die 'gewoon' in Italië ligt. Maar dat is niet zo gewoon als het lijkt. Verona hoorde eeuwenlang bij Venetië en ging pas in 1866 onderdeel uitmaken van het toenmalige Koninkrijk Italië. Een van de schutspatronen van Venetië is Sint Marcus, die als symbool een gevleugelde leeuw heeft. Deze 'leeuw van Sint Marcus' werd gekozen als embleem van de stad, en kwam dus in het wapen van Venetië terecht. Hij is dan ook overal in de stad terug te vinden: in steen gebeeldhouwd of als reliëf in de muur, geschilderd, in glas, vaak met een geopend boek in zijn voorpoten.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
05 juni 2015
Uitgeverij
B for BooksdistriBution
ISBN
9789079399574

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic