Advertentie
Rainbow pocketboeken Verstand en gevoel

Gevoel en verstand / Sense and sensibility

190
Rank 2440 Gelezen 411 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 77 Favoriet 17 Recensies 3
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 3 Top25's 16   Topics 0

Wie trouwt met wie? Evenals in andere grote romans van Jane Austen is dit bij Verstand en gevoel (Sense and Sensibility) de vraag waar alles om draait. Hoofdpersonen zijn de verstandige Elinor Dashwood en de gevoelige Marianne Dashwood. Marianne laat zich het hoofd op hol brengen door de charmante Willoughby, terwijl Elinor dit met lede ogen aanziet. Kan haar zusje niet eens wat verstandiger zijn? En zullen ze ondanks alle tegenslagen beide de ware liefde vinden?

Sense and Sensibility was de eerste roman van Jane Austen. In 1995 werd dit tijdeloze werk uit 1811 verfilmd met onder meer Hugh Grant en Kate Winslet in de hoofdrollen. Jane Austen (1775-1813) schreef tijdens haar korte leven onder andere de wereldberoemde romans Trots en vooroordeel (Pride and Prejudice) en Emma. Verstand en gevoel verscheen in 1811 en werd anoniem uitgegeven. De romans van Jane Austen spreken nog altijd aan getuige recente succesvolle verfilmingen van Emma, Sense and Sensibility en Pride and Prejudice.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire essays
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire fictie algemeen
Fictie overig algemeen
Literaire roman, novelle
Vertaald door
E. Meiborg
Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf
Laatste editie
11 maart 2020
ISBN
9789054020974 , 9789054021513 , 9789054022244 , 9789077895368 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Liefde voor YA / Klassiekers in een nieuw jasje
16 januari 2019 6 reacties
Fabulous Feelgood! / Klassiekers: Jane Austen
13 november 2018 35 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Heerlijk

door: biebmiepje Judith 1 like
Ik kan me niet herinneren dat ik dit verhaal al eens gelezen heb, de film heb ik wel al vaker gezien, dus voor mij is deze prachtige, frisse Rainbow-editie de eerste kennismaking met het échte verhaal van Verstand en Gevoel! Het verhaal zullen de meesten van jullie wel kennen: Vader Dashwood...

mooi verhaal

door: Vanille 1 like
Sense and sensebillity is een mooi romantisch boek over 2 zusjes die een goede partij willen vinden. Mooi verhaal alhoewel ik pride and predjudice nog mooier vind!

Recensie Verstand en gevoel (Sense & Sensibility)

door: Lotti Baumann 1 like
Ik heb dit boek met veel plezier geluisterd. Ik ben het helemaal met jcdlw hieronder eens: nog steeds interessant en leuk om te lezen/luisteren. En er is in een aantal opzichten niet veel veranderd: ook nu is het de droom van een deel van de jonge meisjes om iemand te trouwen die veel geld heeft al...

Recensie Verstand en gevoel (Sense & Sensibility)

door: jcdlwvr 1 like
Meeslepend, romantisch verhaal wat vandaag de dag nog steeds interessant is om te lezen. Maar persoonlijk vind ik Trots en vooroordeel mooier!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook