Voegwoorden

1

Lijsten 1
Bij verschijning leek Smijdige witheid niets meer of minder dan de nieuwe dichtbundel van Piet Gerbrandy. Maar er was iets anders aan de hand - deze poëzie zocht de grens op, zo sterk dat de gedichten uit de voegen van de vorm barstten. Met behoud van poëzie en met toevoeging van antieke retorica, essayistiek en dialoog, werd in Smijdige witheid een nieuwe vorm gevonden voor de poëzie. In 2013 verscheen Vlinderslag - het vervolg en misschien de vervolmaking van een nieuw soort dichterschap. Het is gezien: de bundel is genomineerd voor de VSB Poëzieprijs en werd bekroond met de Jan Campert-prijs 2014.

Dit is dan ook het juiste moment om het dichterschap van Piet Gerbrandy in zijn geheel over het voetlicht te brengen. Want de erkenning die Vlinderslag nu ten deel valt, mag ook gelden als de bekroning van een uniek en eigenzinnig oeuvre, dat de moeite waard is om in zijn gehele ontwikkeling te volgen, van Weloverwogen en onopgemerkt, het debuut dat werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, tot aan Vlinderslag en met twintig nieuwe gedichten onder de titel Kelderwijn. Een ongekende vrijheid in taal, rumoer en sentiment in een even strakke en speelse vorm die uiteindelijk wel uit zijn voegen moest barsten.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
672
Laatste editie
08 januari 2015
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025445546

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 39,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 39,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic