Voluit leven

1

Voluit leven
De methoden die in dit boek worden aangereikt zijn gebaseerd op aanvaarding van psychisch leed en het doorbreken van vermijding. Aanvaarding maakt de weg vrij om met aandacht en vanuit je waarden te leven. Wanneer dit lukt ervaar je met de dag meer vrijheid.
Veel mensen hebben last van angst, somberheid, vermoeidheid en onzekerheid. Pas als deze klachten zijn overwonnen, wordt alles beter, zo is de gedachte. Dit boek laat zien dat het zo niet gaat. Aanvaarding van de klachten is de enige oplossing.
De (zelf)hulpmethode in dit boek is gebaseerd op acceptance and commitment therapy (ACT) en mindfulness. Het boek bevat een cd-rom met mindfulness-oefeningen.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Dr. Ernst Bohlmeijer is psycholoog en werkzaam bij de Universiteit Twente. Eerder publiceerde hij enkele boeken over het werken met levensverhalen in de gezondheidszorg. Monique Hulsbergen is psychotherapeut te Zutphen.
--------------------------------------------------------------------------------
Ook van de auteur(s):
De verhalen die we leven[okt. 2007]
--------------------------------------------------------------------------------
Over de serie:
Boom Hulpboek geeft actuele informatie over diverse problemen, stoornissen en ziekten en biedt methoden om hiermee om te gaan. Eerder verschenen o.a. Piekeren, Slapeloosheid, Borderline, Dwang, Fobie?n, en Succesvol ouder worden. Kijk voor meer informatie op www.boomhulpboek.nl.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
187
Laatste editie
09 december 2014
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085066866 , 9789085066866 , 9789085066866
Bestel dit boek vanaf  €28,20 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic