Voorleesboek Linda en Luuk

0

Doel
Linda en Luuk is geen gewoon leesboek. Het voorleesboek en het werkboek samen zijn een ge?ntegreerd systeem waarin alle disciplines die kinderen in hun kleutertijd moeten leren zijn verweven.
Cognitieve, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden komen spelender- wijs aan bod. Het is een systeem, dat het kind aanspreekt op zijn aangeboren nieuwsgierigheid en leergierigheid, wat past in de leefwereld van de kleuter en er een beroep op doet.

Opzet
Linda en Luuk, de hoofdrolspelers van het boek, maken van alles mee - en de lezertjes ook. Het verhaal wordt afgewisseld met versjes en vragen die het ge- heugen prikkelen.
Het werkboek volgt het verhaal van het leesboek. Per onderwerp zijn er verschil- lende werkbladen die het kind spelenderwijs cognitief en motorisch stimuleren. Voor groep 1 en 2 zijn aparte werkboeken op niveau gemaakt. Daarnaast is er volop ruimte voor het creatieve proces van elk kind, ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en zo van elkaar te leren. Dit is uitgewerkt in de bijlagen van het voorleesboek waarin de leerkracht kan kiezen voor kringgesprekken, een meditatieoefening en/of bewegingsoefeningen. Dit systeem kan zowel op school als thuis ingezet worden, klassikaal of individueel.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
10 februari 2010
Uitgeverij
Kinheim Marketing B.V.
ISBN
9789060522783

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic