Vrouwen & kleren

, ,

3

Artikelen 2 Lijsten 2

"Wat gebeurt er als je ruim 600 vrouwen een enquête laat beantwoorden over kleding? Het antwoord is Kleren maken de vrouw; een volstrekt uniek boek, in essentie een gesprek met honderden vrouwen van alle nationaliteiten - beroemd en anoniem, gelovig en ongelovig, getrouwd en single, jong en oud - over kleding en de manier waarop die je leven definieert en vorm geeft. Het begon allemaal met een enquête, opgesteld door Sheila Heti, Heidi Julavits en Leanne Shapton. Vijftig vragen die vrouwen moeten aanmoedigen dieper over hun persoonlijke stijl na te denken. De vragen gingen naar 639 vrouwen toe, onder wie schrijfsters, activistes, actrices en beeldend kunstenaressen als Cindy Sherman, Kim Gordon, Kalpona Akter, Sarah Nicole Prickett, Tavi Gevinson, Miranda July, Sasha Grey, Lena Dunham en Molly Ringwald. En zij antwoordden met foto's, interviews, persoonlijke getuigenissen en illustraties. Het resultaat is een prachtig, rijk geïllustreerd en afwisselend boek geworden, een intiem kijkje achter de schermen van de vrouwelijke stijl. Kleren maken de vrouw laat zien dat zelfs de meest elementaire kledingkeuze zelfvertrouwen kan geven, het verband tussen uiterlijk en innerlijk laat zien, uiting geeft aan waarden en politieke overtuigingen, de band met de omgeving versterkt en als harnas of vermomming dient. Kleren zijn de instrumenten die we gebruiken om onszelf opnieuw uit te vinden en de blik van anderen te beïnvloeden. Kleren maken de vrouw laat de complexiteit van kledingkeuzes zien en openbaart de soms grappige, soms vreemde, maar altijd veelzeggende impulsen achter het dagelijkse aankleedritueel. Een briljante, unieke verkenning van de vragen die we onszelf elke dag bij het aankleden stellen, met antwoorden van meer dan zeshonderd vrouwen."

Verschenen in
Genre
Hobby & Vrije tijd , Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
06 september 2015
Uitgeverij
Overamstel Uitgevers
ISBN
9789048826186


Artikelen over Vrouwen & kleren

De 7 non-fictie highlights van september
29 augustus 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Lindy de Jong Hebban Crew

Ultiem bladerboek voor fashionista’s

door Lindy de Jong op 22-01-2016

Het boek Vrouwen & kleren is het resultaat van een enquête bestaande uit vijftig vragen over kleding die naar 639 vrouwen werd gestuurd. Schrijfsters, activistes, actrices en kunstenaressen van alle nationaliteiten werden ondervraagd. Zowel beroemde als anonieme vrouwen, zowel gelovig als ongelovig, zowel getrouwd als single, zowel jong als oud beantwoordden de vragen en lichtten hun antwoorden...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic