Vuur stelen

0

De bekende televisiepersoonlijkheid Hugo Maris staat op het terras van het Amsterdamse Amstel Hotel en rookt een sigaret. In een rondvaartboot die op dat moment passeert, zit zijn oude vriend Bob Moreno, die na een jarenlange afwezigheid terug is in de stad. Als hij Hugo ziet staan, rijpt er een plan in zijn hoofd, een oud plan dat hij begin jaren negentig had willen uitvoeren. Toen had Hugo een spaak in het wiel gestoken. Bob koestert geen wrok, maar dit keer zal hij zich door niets of niemand laten tegenhouden. 

Soms hebben we geen oorlog nodig om slachtoffer te zijn. In Vuur stelen neemt Willem van Zadelhoff ons mee naar de wereld van het theater. We maken kennis met een gedemocratiseerde toneelschool eind jaren zeventig, een volgeling van Bertolt Brecht met een rode clownsneus, meisjes uit de provincie die in soldatenjasjes door Amsterdam fietsen, dromerige jongens die denken dat ze kunnen zweven ... en mannen van tegen de vijftig die begrijpen dat omkijken geen zin meer heeft. 

Vuur stelen is een tragikomische vertelling over hoop en tegen beter weten in doorgaan op de ingeslagen weg.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
03 oktober 2008
Uitgeverij
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789085421450
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic