Vuurpijlen vangen

11

Artikelen 3 Spots 2 Top25's 1

Vuurpijlen vangen is het fenomenale debuut van actrice Karen Köhler (1974). Mede dankzij de Umwelt van onze geprezen verhalenreeks won Podium, vlak voor de Buchmesse, de verhitte veiling om de Nederlandse rechten. In het verhaal Cowboy en indiaan zit een jonge vrouw uitgedroogd voor een tankstation in Death Valley. Als er plotseling een indiaan voor haar staat die haar leven wil redden, denkt ze dat ze fantaseert. Maar als snel delen ze een dubbele Whopper, gaan ze samen naar het casino en stranden uiteindelijk in een shabby motel, zoals ze eigenlijk alleen in films bestaan. Zo leest ieder verhaal van Köhler als een complete roman. De volstrekt eigen toon van Karin Köhler kleurt zelfs de meest dramatische gebeurtenissen met een zekere opgewektheid. Haar personages hebben een ding gemeen: het zijn kampioenen in overleven.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Laatste editie
01 mei 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057597183 , 9789057597305


Artikelen over Vuurpijlen vangen

Een kort verhaal van Karen Köhler
06 februari 2016 2 likes
Vuurpijlen vangen
01 juni 2015 2 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur Club / Vakantielezen: Duitsland
16 juli 2017 12 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Bovenaards schrijftalent

door VictorDLV op 20-05-2015

Schrijven is schrappen. Nou, die kunst beheerst Karen Köhler. En niet zo’n beetje ook. Door de krachtige, beeldende stijl laten haar verhalen zich lezen als korte films. Vuurpijlen vangen is een literaire sensatie: in Duitsland zijn er al 30.000 exemplaren van deze bundel verkocht. Uitgeverij Podium heeft volgens eigen zeggen geknókt om de vertaalrechten te krijgen.

‘Il Comandante’ hakt er meteen...


Lezersrecensies (2)

Prachtig taalgebruik, fenomenaal prozadebuut

door: Nathalie B1 1 like
Opnieuw een verhalenbundel die tot de verbeelding spreekt en hoe! Dit boek, "Vuurpijlen vangen' in het Nederlands, is het fenomenale prozadebuut van Karen Köhler, een Duitse theatermaakster. Op de Buchmesse in Frankfurt van 2015 werd er enorm gestreden voor haar vertaalrechten, en deze zijn - een...
ebook

Een hele hechte verzameling sterke verhalen

door: Guus Bauer 1 reactie 2 likes

De Duitse Karen Köhler (1974) was allereerst assistente bij een fotograaf, werd tot viermaal aan toe afgewezen op de Duitse toneelschool, maar uiteindelijk eind jaren negentig aangenomen op een Zwitserse acteeropleiding. Onderwijl schreef ze een aantal toneelstukken en, min of meer voor zichzelf,...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic