Wat doen we met Fred?

124

Spots 2 Top25's 2
In De Maegd, de stamkroeg waar een groep vriendinnen elkaar iedere week ontmoet, lijken alle problemen overzichtelijk en soms zelfs amusant. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de witte wijn die er met royale hand geschonken wordt. Toch heeft hun vriendschap meer scherpe kantjes dan ze elkaar willen toegeven. Maar het had allemaal nog jaren heel gezellig kunnen blijven, als Fred niet op het toneel was verschenen. En als vriendschap in haat verandert, vallen er doden. Een geestig, spannend en volstrekt eigentijds verhaal.

Tineke Beishuizen debuteerde in 2005 met de thriller Als zand door mijn vingers, die meteen een bestseller werd. Ook haar daaropvolgende boeken kwamen in De Bestseller 60 terecht, zoals Wat doen we met Fred? en Schaduwtuin.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
05 maart 2013
Uitgeverij
Mistral
ISBN
9789029563628 , 9789029566148 , 9789029571258 , 9789041331861 , ...


Door lezers

Thriller Club / Ook thrillers hebben soms een naam
20 oktober 2018 16 reacties
Feelgood Club / De Top 25 mooiste boeken van ... Nathalie
13 juli 2018 4 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijBestel dit luisterboek voor  €15,95 bij

bestellen

Advertentie

Hebban recensie

Er is uitsluitend een waterig plot en een verwaterde spanningsboog

door Kees de Bree op 08-04-2006

Tineke Beishuizen (1938) is vooral bekend als columniste van de Libelle en auteur van de bij vrouwen geliefde Anne-Wil verhalen. Vorig jaar verraste Beishuizen vriend en vijand met Als zand door mijn vingers, geafficheerd als “literaire thriller”. Haar tweede poging op het glibberige pad van het spannende boek is Wat doen we met Fred dat vanaf 27 april in de boekhandel ligt.

Wat doen we met...


Lezersrecensies (6)

Voorspelbaar, maar toch leuk

door: Bibi Boom 1 like
Erg humoristsch geschreven, waardoor het heerlijk las. Keerzijde zijn een paar erg voorspelbare wendingen en een ontknoping die ik mijlenver zag aankomen, maar dat mag de pret niet drukken. Topboek? Nee. Vermakelijk boekje voor tussendoor? Zeker.

Vrouwenthriller

door: Jeroen Beghin 1 like
Wie zei daar dat vrouwenthrillers niet bestaan? Tineke Beishuizen bewijst het tegendeel met Wat doen we met Fred? Best een leuk boek, daar niet van, maar de basisboodschap is toch vooral: 'mannen... wat doe je ermee?'

Enkele vrouwen vormen samen een vriendinnenclubje. Veel witte wijn, praten over...

door: Mireille-575 1 like
Ik had een spannend boek verwacht na het lezen van de achterflap: een gezellige vriendinnenclub die opeens met een aantal lijken komt te zitten. Ik zag al hele complotten en snel afwisselende, chaotische taferelen voor me. Het boek is echter erg nuchter geschreven met veel korte zinnen. Dit leest...

door: Kim-1267 1 like
Sommige boeken zijn er gewoon om gelezen te worden en er niet teveel over na te denken en over te analyseren. Dit is er duidelijk een van. Van een thriller is m.i. geen sprake, die typering is mi bestemd voorboeken van Henning Mankell en bijvoorbeeld Nicci French. Niettemin leest het lekker weg en...

door: Emmy-3400 1 like
Nadat ik met plezier de debuutroman van Tineke Beishuizen had gelezen haastte ik me om ook haar tweede roman te verslinden. Het is gemakkelijk leesvoer maar ik vond het helaas nogal tegenvallen. De hoofdpersoon, Tess, is m.i. nogal geforceerd stoer neergezet en de plot vind ik gekunsteld. Fred komt...

Recensie Wat doen we met Fred?

door: Mieke Piersma 1 like
Ik heb dit boek beluisterd en vond het wel een goed boek met een verrassende ontknoping. Het werd voorgelezen door Tineke Beishuizen zelf en ik had een heerlijk aantal uurtjes met dit boek.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic