Wieloooch

1

Net zo aangrijpend als De oorlog van Sophie

Net voor het einde van de Tweede Wereldoorlog pakken de Duitse bezetters Andreas op tijdens een razzia. Samen met een heleboel andere mannen en jongens wordt hij van de straat geplukt en op transport naar Duitsland gezet. Vanaf de eerste dag neemt Jacob de heel wat jongere Andreas onder zijn hoede. Met de plechtige belofte om voor hem te zorgen wat er ook gebeurt.

Andreas en Jacob worden van het ene naar het andere werkkamp in Duitsland overgebracht. Als dwangarbeiders trotseren ze barre kou, enorme honger, zwaar werk en de pesterijen van de Duitse soldaten. Ze verlangen naar vrede en dromen van thuis. De twee vrienden wachten op hun kans om te ontsnappen. Zullen ze ooit weer van de vrijheid kunnen proeven?

AN VAN ’T OOSTEN won met De oorlog van Sophie een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Ook het ontroerende, spannende Wielóóóch is een oorlogsverhaal dat start in Den Haag en ontstond door herinneringen uit haar jeugd. Over hoe heel gewone mensen reageren in onverwachte, barbaarse situaties. Er is woede, bedrog, diefstal en dood, maar ook onvoorwaardelijke vriendschap, die alle ellende overstijgt.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
124
Laatste editie
06 maart 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059082045
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic