Wilful

0

De natuur heeft vele verborgen geheimen, soms wordt er eentje onthuld. Dat is wat de schrijver Frank Serlier overkwam op een zonnige voorjaarsochtend in mei 2010.
Hij ontmoette de oude Kabouter Wilful, zomaar in het bos tussen de struiken, ergens op de Veluwezoom.
In de Kring van de Waarheid, waar de leugen geen kans heeft, vertelt Wilful hoe hij lang geleden ongewild werd meegesleurd in een allesbeslissende strijd tussen Goed en Kwaad.

Het boek beschrijft de nooit eerder geopenbaarde geschiedenis van de verborgen magische wereld Aelfaerië, waarin Kabouters, Elfen, Trollen, Kobolds en Nimfen de allesomvattende eenheid in de natuur koesteren en beschermen. Lang geleden was er harmonie op aarde toen mensen en Aelfaeries in de door hen gecreëerde Magische Eenheid gezamenlijk zorgden voor de natuur in de wetenschap dat al het leven onlosmakelijk met elkaar is verbonden.
Het Kwaad verscheen op aarde en dreef mens en natuur uit elkaar. Dat was het einde van de Magische Eenheid.

Een oude Kabouter en een veertienjarige mensenjongen strijden hand in hand tegen het kwalijke gif van Hebzucht en Eigenbelang dat de Kwaadmeester en zijn Kwade Zielen onder de mensen verspreiden.

Sinds 1993 is Frank Serlier, samen met zijn vrouw Nanette den Haan, actief als schrijver van vele verhalen in het thema sprookje en fantasie. Een aantal daarvan zijn door het duo in theatervorm neergezet op diverse podia in Nederland en België. Andere verhalen zijn uitgewerkt naar concepten voor boek, film en televisie.

In de ontmoeting met Kabouter Wilful zag Frank Serlier de kans om een lang sluimerende wens in vervulling te doen gaan, het schrijven van een boek over de voor mensen verborgen wereld van de natuurwezens.
Dit boek is mede door de prachtige en originele illustraties van Nanette den Haan een uniek document geworden.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Illutraties
Nanette den Haan
Laatste editie
19 mei 2011
Uitgeverij
Witte Uitgeverij
ISBN
9789461070609
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic