Zij die dromen doden slapen nooit

Zij die dromen doden slapen nooit

1
Rank 5539 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0
De jaren zeventig zijn aangebroken. De linkse golf van 1968 lijkt steeds meer een idylle vergeleken bij de op handen zijnde oorlog tussen de Europese veiligheidsdiensten en een steeds meer versplinterde linkse beweging. Het wordt letterlijk een kwestie van leven en dood.

Eric Letang werkt overdag als juridisch medewerker bij het beruchte advocatenbureau van Henning Sjöstrand. Maar ’s nachts en in zijn vrije tijd maakt hij deel uit van een geheime linkse veiligheidsdienst die een verdediging probeert te organiseren tegen een steeds agressievere overheid. Zijn grote liefde Gertrude werkt als advocaat in Hamburg. Terwijl het klimaat verhardt, maakt Gertrude mee hoe haar vrienden één voor één worden gevangengenomen of gedood.

In Zweden proberen de geheime agenten van de staat naar West-Duits voorbeeld een open confrontatie te provoceren tussen ‘terroristen’ en de staat. Voor de verzetsbeweging waar Eric Letang deel van uitmaakt wordt het steeds gevaarlijker.
Tegelijkertijd groeit de familie Lauritzen en wordt er een nieuwe generatie geboren.

Jan Guillou (1944) is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen. De reeks De grote eeuw is zijn meest ambitieuze literaire project tot op heden. Alle delen werden internationale bestsellers; elk deel bereikte in Zweden in de eerste week na verschijning de top 3 van de bestsellerlijsten.

?
Over Echte Amerikaanse jeans:
‘Guillou is een aristocratisch verteller die behoedzaam zijn woorden kiest in een uitgewogen schrijfstijl, zonder zijn greep op het grote geheel te verliezen.’
NRC Handelsblad ****

Over 1968:
‘Een roman waarin de schrijver zich andermaal een rasverteller toont. Guillou vat de tijdgeest meesterlijk.’
Trouw
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
464
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
23 april 2019
ISBN
9789044640496 , 9789044640502
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 25,00
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / Welke romans heeft de zomer voor ons in petto?
03 april 2019 4 reacties
Literatuur uit het hoge Noorden / Nieuwe romans jan - mei 2019
04 december 2018 14 reacties
  Meer artikelen
Advertentie