Zo zijn wij niet

4

Top25's 1

Het is midden jaren vijftig. Op de plaats waar ooit een meer lag wordt een nieuwe wijk gebouwd: Warmeer. Een moderne wijk, ruim van opzet, met veel groen en doorzonwoningen. De bewoners van de Veenstraat nemen hun intrek. Een blinde pianoleraar zingt vreemde liedjes, een meisje wil liever een jongen zijn, twee zussen dromen van het echte leven in een bruisende stad. In een van de achtertuinen bouwt een man een zeewaardig schip. Er rijdt een bed op wielen door de straat, damesondergoed verdwijnt van een waslijn en achter de schuurtjes zoent een tienermeisje met een onguur type. Over de heg, bij de kar van de bakker, in de rij bij de slager en in de wachtkamer van de dokter wordt naar elkaar gekeken, over elkaar gedacht, gefluisterd en geoordeeld. Iedereen prijst zichzelf gelukkig dat hij niet zo is. Janneke Holwarda groeide op in de eerste nieuwbouwwijk van Emmen in de jaren zestig.

In Zo zijn wij niet beschrijft ze het wel en wee van gewone mensen in negen doorzonwoningen in een gewone straat, in de context van een tijd van hoop, wederopbouw, verzuiling en verandering. Ze wisselt het perspectief van de bewoners – hun heden, verleden en toekomst(dromen) – steeds af met het commentaar van de buren.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
24 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Marmer Ebooks B.V.
ISBN
9789460682445 , 9789460688461

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 14,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 14,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Realistisch beeld van een wijk

door Rebecca Sterk op 30-10-2015

Iedereen die buren heeft weet dat er in een straat veel over elkaar gepraat kan worden, zowel goede als slechte dingen worden besproken. Janneke Holwarda heeft het op zich genomen om hier in haar roman Zo zijn wij niet dieper op in te gaan. De levens van de bewoners van negen doorzonwoningen in een nieuwbouwwijk in de jaren ’50 worden afgewisseld met het anonieme en grappige commentaar van de...


Lezersrecensies (1)

Een kijkje bij de buren

door: louiseb 1 like
Een lekker tussendoor boek. In het begin moest ik wel even inkomen en telkens terugbladeren om te zien over welk gezin het precies ging en waar die woonde. Handig bij dit laatste was de boekenlegger, waar de wijk op staat afgebeeld. Echt realistisch, nwah.. Wel soms herkenbaar en vermakelijk....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic