Zuivering

30

Spots 2 Top25's 4
Op een dag treft de oude Aliide Truu een uitgeputte jonge vrouw aan voor haar huis in Estland. Ze heet Zara en hoewel Aliide haar niet helemaal vertrouwt, laat ze haar binnen en verzorgt haar. Wat Zara niet durft te vertellen is dat ze de kleindochter van Aliides zus Ingel is, die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Vladivostok werd gedeporteerd.
In de oorlogsjaren was de jonge Aliide heimelijk verliefd op Hans, de echtgenoot van haar oudere zus Ingel. Toen de Sovjet-Unie Estland bezette, moest de nationalistisch gezinde Hans onderduiken en Ingel en haar dochter werden als handlangers van de nationalisten gedeporteerd naar Siberi?. Aliide deed niets om haar zus te helpen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Marja-Leena Hellings
Laatste editie
04 augustus 2011
Uitgeverij
Anthos
ISBN
9789041414717 , 9789041418500 , 9789041415714


Door lezers

Literatuur Club / Prijzenswaardig - Zweden
25 juli 2018 19 reacties
Literatuur uit het hoge Noorden / Sofi Oksanen
14 oktober 2017 21 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Recensie Zuivering

door: Maria van Ewijk 1 like
Een verhaal van familiegeheimen, verraad en jaloezie. Het geeft een inkijkje in de Estlandse geschiedenis, de tijd van de inlijving door de Sovjet-Unie, een periode van achterdocht, angst en elkaar niet kunnen vertrouwen. Ook is het vooral de geschiedenis van twee zussen en de kleindochter van...

Recensie Zuivering

door: Claar van Lieshout 1 like
Sommige teksten in het boek Zuivering van Sofi Oksanen zijn zo weerzinwekkend dat ik er letterlijk misselijk van wordt. Zuivering begint behoorlijk taai. Wie is deze Aliide Truu die op een ochtend op haar erf in Estland een vreselijk toegetakeld meisje vindt? Waarom is zij zo boosaardig, gemeen,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic