Zwartboek vuurwerk

0

(versie 2015) Vuurwerk: o zo gewoon tijdens de laatste dagen van het jaar, tijdens voetbalwedstrijden en jubilea. Het knallende grondvuurwerk en het hemelplaatje van uiteenspattend vuurwerk dat oooohhs en aaaahhs doet ontstaan, gelden boven alle ellende ervan: dieren die onder de tafel liggen van angst, buurten die geterroriseerd worden met vuurwerk en omkomen in het afval en de stank ervan. Ook de enorme kosten voor brandweer en politie die paraat moeten zijn en tijdens het jaareinde bijna alleen maar moeten uitrukken, blussen, orde handhaven en bekeuringen uitdelen. Nee: vuurwerk is niet leuk meer en was ook niet leuk.

Vuurwerk is boven alles zeer giftig; het doet hevige smog en ultrafijnstof ontstaan vol gif dat 'erop meelift'. Gif dat in bodem, lucht en oppervlaktewater terecht komt. Koper, strontium, barium, antimoon ea zware metaaloxides. Gif dat zich opstapelt en wat we inademen, in ons drinkwater krijgen en wat dieren eten.

Buurtterrorisme, vandalisme, milieuvervuiling en geldverspilling: wanneer is het genoeg en roepen we het een halt toe?! Of verkiezen we tijdelijke economische winsten voor de weinige verkopers van vuurwerk?! Hoogtijd voor een stevige eyeopener!
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
26 juni 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402117721
Bestel dit ebook vanaf  €6,95 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic