Advertentie

BookSpot Literatuurprijs

De BookSpot Literatuurprijs is de grootste literaire prijs in Nederland en Vlaanderen (voorheen de ECI Literatuurprijs en AKO Literatuurprijs). Dit jaar reikt de vakjury van recensenten voor het eerst twee literatuurprijzen uit: de Literatuurprijs Fictie en de Literatuurprijs Non-Fictie. 

Non-fictie

Dit jaar wordt voor het de allereerste keer ook een literatuurprijs uitgereikt voor (verhalende) non-fictie. "Dit is een geweldige oppepper voor de verhalende non-fictie", laat auteur Geert Mak weten. 

Belangrijke data

Op woensdag 25 september 2019 worden de shortlists van beide Literatuurprijzen bekend gemaakt. De prijsuitreiking volgt op donderdag 14 november. 

Lezersprijs

Heb je meer dan genoeg gelezen uit deze longlist, en weet jij welk boek er zou moeten winnen? Doe dan mee aan de BookSpot Lezersprijs. Stem op je 3 favoriete boeken uit de longlist.

Als op 3 oktober de Lezersprijs Top 3 bekend wordt gemaakt, kun je ook hier weer stemmen op een van de kanshebbers. Jouw stem wordt samengevoegd met die van een vakjury, bestaande uit 50 lezers uit Nederland en Vlaanderen.

De uitreiking van de BookSpot Lezersprijs is op woensdag 6 november.

Wist je dat...

De Heilige Rita van Tommy Wieringa vorig jaar zowel de Literatuurprijs als de Lezersprijs uitgereikt kreeg? 

Reacties op: Longlist Non-Fictie | BookSpot Literatuurprijs 2019