Advertentie

Hebban Newsroom

25
maart 2020
om 16:00

Boekbericht: ‘Het glazen hotel’ van Emily St. John Mandel

4 reacties

Duizelingwekkende nieuwe roman van de schrijver van Station Elf

Over het boek
Er wordt een doodsbedreiging gegrift in de glazen muur van een vijfsterrenhotel op een eiland voor de kust van Brits-Columbia. In New York breekt paniek uit als een gigantisch piramidespel instort, met verstrekkende gevolgen voor ontelbaar veel mensen. Jaren later verdwijnt een vrouw op mysterieuze wijze van het dek van een vrachtschip.

Terwijl deze ogenschijnlijk disparate gebeurtenissen ingenieus met elkaar verweven worden, beweegt Het glazen hotel zich moeiteloos tussen het schip, de wolkenkrabbers van Manhattan en de wildernis van Vancouvereiland. Tegelijkertijd schetst Emily St. John Mandel een adembenemend beeld van hebzucht en schuld, liefde en wanen, en toont ze ons de talloze manieren waarop we ons leven betekenis proberen te geven.

Over de auteur
Emily St. John Mandel is geboren in Canada. Ze woont in New York en schrijft regelmatig voor The Millions. Ze schreef eerder onder andere Station Elf, dat in 2015 werd bekroond met de Arthur C. Clarke Award, op de shortlist stond van de National Book Award en in 31 talen is vertaald. Het glazen hotel is haar nieuwste roman.

‘Het resultaat is een pageturner, waarvan nu eens niet spanning de motor is – niet de horror en de sciencefiction van de overlevingsstrijd – maar de vertelkracht en de poëzie van heimwee.’ – HUMO over Station Elf

Het glazen hotel van Emily St. John Mandel is vertaald door Maaike Bijnsdorp en Lucie Schaap en verschijnt op 26 maart a.s. bij uitgeverij Atlas Contact.

Komt Het glazen hotel op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1858 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: ‘Het glazen hotel’ van Emily St. John Mandel

Gerelateerd

Over