Hebban Newsroom

11
mei 2022
om 12:44

De longlist van de Belangrijkste Boeken van dit Jaar is hier!

2 reacties

De Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar presenteert haar allereerste longlist. De jury van de Prijs heeft uit bijna 400 inzendingen vijftien titels gekozen voor op de longlist van 2022, die een breed scala aan onderwerpen beslaan. De lijst is een verzameling van boeken die je nu moet lezen om deze tijd te begrijpen; ze zijn relevant, invloedrijk en bieden een nieuw perspectief.

De jury, bestaande uit Nadia Bouras, Ivan De Vadder, Miriam Rasch, Karel Degraeve en Saskia De Coster, bekeek alle inzendingen en maakte op 11 mei 2022 de longlist bekend, hieronder te vinden. De shortlist wordt op 1 september bekendgemaakt en de Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar wordt uitgereikt op 22 september. De winnaar ontvangt een prijs van 15.000 euro.

Wat maakt een boek tot het Belangrijkste Boek van het Jaar?

'Het is een boek dat je nu moet lezen om deze tijd te begrijpen; het is relevant, invloedrijk en biedt een nieuw perspectief. Het brengt een maatschappelijke discussie op gang, legt een ontwikkeling bloot of brengt iets nieuws aan het licht. Het is niet alleen diepgaand onderzocht, maar ook nog eens uitstekend opgeschreven: meeslepend 
en origineel.'

De genomineerden

Naar het volledige artikel

Bron: Belangrijkste Boek van het Jaar


Reacties op: De longlist van de Belangrijkste Boeken van dit Jaar is hier!


Gesponsorde boeken