Advertentie

Hebban Newsroom

23
juni 2021
om 13:26

Filmrechten 'Wat wij zagen' van Hanna Bervoets verkocht

4 reacties

Na een spannende veiling tussen zes internationale partijen heeft Quay Street Productions van Nicola Shindler de filmrechten van Hanna Bervoets' Wat wij zagen verworven.

Shindler werkte onder andere aan Russell T. Davies’ It’s A Sin, bewerkingen van Harlan Cobans The Five, Safe en The Stranger, en de succesvolle series Queer as Folk en Years and Years. Quay Street Productions is een onafhankelijk productiebedrijf, opgericht in 2021 door de bekroonde producer Nicola Shindler, en maakt hedendaags, uitdagend en prikkelend drama voor het publiek in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd.

De filmrechten werden verkocht door Rosie Gurtovoy en Jonathan Sissons van PFD.

Vertalingen

De vertaalrechten van Wat wij zagen werden eerder al aan zeven landen verkocht en inmiddels zijn de rechten ook verkocht aan Rusland en Zweden. Wat wij zagen is daarmee verkocht aan negen landen. De novelle is het Boekenweekgeschenk 2021, een uitgave van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De novelle verscheen dit jaar in een oplage van 650.000 exemplaren.

Recent verscheen van Hanna Bervoets de verhalenbundel Een modern verlangen. Zij schreef daarvoor zeven romans, waaronder Alles wat er was en Welkom in het Rijk der zieken.Bron: Persbericht


Reacties op: Filmrechten 'Wat wij zagen' van Hanna Bervoets verkocht

Gerelateerd

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd voor d...

Gesponsorde boeken