De ervaren gastheer is een heerlijk verhaal en ook nog eens het tweede deel in de Rock & Rolde - trilogie
De ervaren gastheer is het tweede deel in de Rock & Rolde trilogie. Waar in het eerste deel Bar centraal stond van de vriendengroep, kunnen we nu het verhaal van Josh lezen. Na een losbandig leven denkt hij nu de liefde van zijn leven gevonden te hebben? Maar kan hij zijn leven zo aanpassen dat hij de liefde in zijn leven kan toelaten?
Josh heeft al veel vrouwen in zijn leven gehad, maar sinds hij heeft gezoend met Elin die in Zwitserland woont, weet hij het zeker. Maar zij gelooft hem niet omdat hij na die zoen toch in Nederland met vrouwen heeft geslapen. Maar Josh besluit zijn leven geheel om te gooien en reist af naar Zwitserland waar de vrienden een huis hebben. Langzaamaan weet hij Elin voor zich te winnen, ook al gaat dit niet gemakkelijk. Kunnen beiden hun verleden een plekje geven en de gebeurtenissen in hun leven achter zich laten? Zal de liefde dan kunnen stromen in het leven van Josh en Elin en hun het geluk laten proeven?
Annette heeft met De ervaren gastheer een heerlijk vervolg geschreven in de Rock & Rolde trilogie. Ook al staat Josh centraal binnen de vriendengroep, ook het verhaal van Bar en Olivia lezen we verder. Ondanks dat de vriendengroep al veel heeft meegemaakt, zijn ze wel heel sterk. Persoonlijk vond ik dit tweede deel een tikkeltje minder dan het eerste deel. Er zitten voor mij net wat te veel toevalligheden in. Ik heb daarom ook wel even gewacht om de recensie te schrijven voor de sterrenrank. Maar als ik dan kijk na de schrijfstijl en de leeservaring in het algemeen, is het gewoon een heerlijk boek met dat beetje meer. Ik geef De ervaren gastheer daarom toch ook 4 sterren.
De Rock & Rolde trilogie heeft de auteur gelukkig alle drie al geschreven, dus deel 3 de De perfecte gastheer ligt hier al klaar om te lezen. Het eerste deel van de trilogie is inmiddels uit en dit deel en het derde deel komen al snel uit. Ik kan je de eerste twee delen zeker aanraden.