Advertentie
    A van Steeg VIP Club

In dit tweede deel keert Elizabeth terug naar het Winterhuis Hotel. Onderweg stuit ze al tegen haar eerste akkefietje. Er zit een niet zo'n heel aardige gezin in de bus en wat blijkt? Ze zijn ook onderweg naar het hotel. Eenmaal aangekomen in het hotel blijkt al snel dat het hotel nog veel meer geheimen heeft dan ze de vorige keer heeft ontdekt. Samen met Ferdinand gaat ze op onderzoek uit en stuiten ze op geheime gangen en deuren.

Tijdens deze spannende speurtocht ontdekken ze niet alleen geheimen, maar krijgen ze ook te maken met concurrentie. Wie is diegene die ook op onderzoek is gegaan? Wie heeft hun aangevallen? Maar Elizabeth en Ferdinand laten zich niet weerhouden en speuren door. Hoe zal het gaan aflopen? Ondertussen genieten ze ook van alle leuke dingen van het hotel. Zo is er een bibliotheek met enorm veel boeken, een snoepkeuken en natuurlijk een skibaan.

Ben Guterson heeft met De geheimen van Winterhuis Hotel een leuk, spannend en fantasierijke opvolger geschreven in deze serie. Net als het eerste deel is het boek uitgegeven in hardcover en kent een prachtige cover. De vertaling is wederom in handen van Imme Dros. Het boek heeft mooie illustraties welke het verhaal goed ondersteund. Ook de woordspelingen (anagrammen) zijn weer terug, wat het boek een extra dimensie geeft.

Achter in het boek is te lezen dat deel drie ondertussen in de maak is en volgend najaar verwacht wordt. Een leuk vooruitzicht! De schrijfstijl is niet al te moeilijk en door de leuke spannende gebeurtenissen zorgt het geheel voor een leuk en enigszins interactief verhaal.
Het boek is geschikt vanaf een jaar of tien en zal zeker door veel kinderen als een leuk boek ervaren worden. Het is geen dun boek. Maar liefst 324 bladzijden kent het boek, maar nergens heb je het idee dat het teveel is. Het verhaal leest vlot, kent veel fantasie en is met momenten spannend. De boeken kunnen apart van elkaar gelezen worden, maar ik raad aan om de serie op volgorde te lezen.

De avonturen van Elizabeth zijn nog lang niet voorbij want een ding is zeker! Het Winterhuis Hotel is een bijzonder hotel met een hoop geheimen. Wat zal ze de volgende keer gaan meemaken?

Reacties op: Welke geheimen heeft het Winterhuis Hotel?

24
De geheimen van Winterhuis Hotel - Ben Guterson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker