Advertentie
    A van Steeg VIP Club

Ervaar jij ook zoveel prikkels en het gevoel van moeten in je leven? Zou je hier graag mee aan de slag willen gaan? Dan is Het Ontprikkeldieet van Josine van Boxmeer een leuk boek dat je hiermee zou kunnen helpen.

De subtitel geeft goed weer waar het vaak aan schort in ons drukke leven ‘Uitgerust en ontspannen blijven in een bomvolle wereld’. We weten wel wat we willen, maar hoe kunnen we het bereiken?

In 2017 schreef de auteur het boek De tropenjaren van de lintworm, waarin ze schrijft over haar eigen burn-out en overprikkelingen. In Het Ontprikkeldieet neemt ze de lezer nu mee om zelf aan de slag te gaan.

De opzet van het boek is leuk en uitnodigend. Ze vertelt in drie delen over hoe je aan de slag kunt gaan met je prikkelverwerking, geeft ze recepten om te ontprikkelen en hoe je in een rustoord kunt ontprikkelen.
Vooral het tweede deel is interessant, omdat je daar recepten vindt waarmee je aan de slag kunt gaan. Als je de receptentitels ziet, denk je vaak: “O ja! Dat doe ik toch al”, maar als je het recept leest en volgt, merk je toch dat er vaak (simpele) tips staan, die je makkelijk kunt toepassen. Een aantal voorbeelden van receptentitels zijn: Recept om te leren mediteren, Recept om vaker nee te zeggen en Recept voor een zondagse rustdag. Elk recept kent dezelfde opzet:
– Wat heb je nodig?
– Hoe creëer je het?

Afsluitend vindt de lezer een donkere balk onder het recept, die goed in het oog springt, met welke prikkel je hiermee ontlast of vermindert.
Door de leuke en simpele opzet van het boek creëert Josine van Boxmeer een ontspannende omgeving waarbij elk persoon kan gaan starten. Haar onderbouwende theorie is nergens moeilijk om te lezen en is goed te begrijpen voor de beginnende lezer die met zichzelf aan de slag wil gaan om meer ontspannen in het leven te komen staan.

Ik was wat sceptisch toen ik dit boek begon te lezen. Ik was bang dat ik weer een boek zou lezen dat al zo vaak te vinden is in dit genre. Maar nee, dat is zeker niet het geval met Het Ontprikkeldieet. Echt veel nieuwe informatie en tips heb ik niet gelezen, maar de opzet zorgt ervoor dat het boek zich onderscheidt van het grote gros.

Het Ontprikkeldieet is een boek dat zeker voor beginners goed aansluit en makkelijk uitvoerbaar is. Door de eenvoud zou het bij iedereen op de boekenplank moeten staan, al is het maar om zo af en toe stil te staan bij alle hectiek van de dag van vandaag. Dus ben je op zoek naar ontspanning en ontprikkeling? Dan kan dit boek je zeker helpen om hiermee aan de slag te gaan.

Gelezen voor het blog In de boekenkast

Reacties op: Een handig boek om zelf aan de slag te gaan

3
Het ontprikkeldieet - Josine van Boxmeer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker