Liefde op het juiste moment
Liefde op het juiste moment is het derde deel in de serie over de vriendinnen Masha, Sasha en Natasha. Dit keer lezen we het verhaal van Masha die samen met Wout twee zoontjes heeft. Door omstandigheden rent ze van hot naar her, maar wat als ze eindelijk haar sieradenlijn kan oppakken? Welke keuze maakt ze dan?
Masha is een thuisblijfmoeder sinds haar kinderen zijn geboren. Haar man Wout werkt hard en veel om het gezin te onderhouden. Naast de kinderen en het huishouden zorgt Masha voor haar moeder die mantelzorg nodig heeft. Maar het liefst wil ze haar eigen gemaakte sieraden aan de man brengen. Als ze een order krijgt besluit ze deze aan te pakken en elk vrij moment is ze hier mee bezig. Maar als haar kind zich blesseert, haar moeder opnieuw een terugval heeft, kerst voor de deur staat en Wout zich anders gaat gedragen, lijkt haar plan in duigen te vallen. Maar hoe kan Masha voor haarzelf kiezen en zich weer gewaardeerd voelen?
Liefde op het juiste moment is een novelle waardoor het verhaal makkelijk wegleest. Het genre is feelgood en dat weet Boelckens goed te beschrijven. Je voelt de stress en onzekerheid van Masha, maar ook haar doorzettingsvermogen om te kiezen voor zichzelf. Toch had ik gehoopt op meer feelgood in het verhaal. Nu blijft het verhaal lang hangen op de problematiek en dat vond ik toch wel jammer. Het had nog zoveel liefdevoller kunnen verlopen voor Masha als de verhaallijn iets anders had gelopen. Maar dit is natuurlijk wel een persoonlijke leeservaring.
Wie graag een kort verhaal leest, zal met Liefde op het juiste moment zeker aan zijn trekken komen. Want de auteur heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl waardoor het verhaal lekker wegleest. De juiste ingrediƫnten voor een novelle. Ik las het boek met een middagje uit. Ik las hiervoor niet de andere verhalen, maar ik denk dat dit derde deel heel goed los te lezen is van de twee voorgangers omdat de auteur regelmatig hint naar haar vriendinnen.
Liefde op het juiste moment is een vermakelijke novelle geworden. Het laat je even heerlijk wegdommelen in het verhaal van Masha. Ik las het vlot weg en geef het daarom 3.5 sterren.