Tijdstrijd sluit de Maya- trilogie af

A van Steeg 26 november 2025
Nadat Hay van den Munckhof eerder Race door de tijd en Gevangene van de tijd heeft uitgebracht eindigt met Tijdstrijd van toch echt het verhaal van Maya en haar vriend Arne. De eerste twee delen las ik eerder al met plezier en ik keek dan ook uit naar de afsluiting van de Maya-trilogie. Heb ik genoten van Tijdstrijd?

Nadat de auteur ons in de voorgaande delen meenam naar de Vikingentijd en de periode van Noord - en Zuidland, worden de twee nu geconfronteerd met aanvallen via de lucht. De twee verblijven al langere tijd in Zuidland, maar de oorlog met de noordelingen is nog niet gestreden. Maar hoe kunnen ze voorkomen dat er vele doden zullen vallen nu de aanvallen vanuit de lucht komen? Nadat zowel Arne als Maya er alles aan doen om hun kennis in te zetten, lijkt het toch te eindigen in een nederlaag, maar zal het verhaal van Maya echt zo ten einde raken?

Van den Munckhof heeft met Tijdstrijd een fijne afsluiting geschreven van de Maya-trilogie. Ik was dan ook blij toen hij vroeg of ik het laatste deel ook willen lezen. Jammer dat het verhaal nu gestreden is, maar ik denk dat 3 boeken ook genoeg waren om het verhaal te vertellen. De schrijfstijl is uitnodigend en neemt tieners zeker mee in de geschiedenis. Dit maakt dat het verleden toch weer een gezicht krijgt, al is het verhaal natuurlijk verzonnen.

Tijdstrijd kent een goede titel en past goed bij zijn voorgangers. Ik las het boek met plezier en ik weet zeker dat nu de verhalen in een bundel zijn uitgebracht, nog meer kracht zullen uitstralen naar de lezer toe. Dit verdiend het verhaal maar ook zeker de auteur. Maar dat hij deze novelle begint met een uitgebreide samenvatting van de twee voorgaande delen is ene groot pluspunt voor de lezer die digitaal de trilogie zal lezen. Hierdoor pak je het verhaal weer snel op als je in de opvolger start.

Met Tijdstrijd nemen we afscheid van Maya. Maar zeker niet van de auteur. Ik heb wederom genoten van zijn werk en ik zal hem zeker blijven volgen. 3.5 sterren voor Tijdstrijd.

Meer recensies van A van Steeg