Een krachtige YA!

Hi fellow booklovers

-Recensie: Neem een kip, Erna Sassen-

Waar gaat het boek over:
Joshua’s relatie met Lindsey loopt niet helemaal zoals Joshua denkt dat een relatie zou moeten lopen. Als Lindsey bij de introductiedagen van de dansacademie haar gedroomde danspartner Jeremy ontmoet, wordt hij verteerd door jaloezie. Jeremy is in alles ‘hetzelfde’ als Lindsey, dus wat gaat haar ervan weerhouden iets met hem te beginnen? Sinds het eindexamen zit Joshua sowieso niet zo lekker in zijn vel; hij mist zijn klasgenoten uit 4 vmbo en hun vrolijke chaos. En dan belt Zivan, zijn vroegere soulmate die tegenwoordig
in Irak woont bij haar man en haar schoonouders, met pijnlijk nieuws.

Dit is het eerste boek dat ik gelezen heb van Erna Sassen, maar zeker niet mijn laatste!
Ik was al een hele tijd heel erg benieuwd naar Erna’s boeken. En nu was dan eindelijk mijn kans. Dit is een boek die ik heel graag had willen lezen toen ik 15 was.

Er komen vele thema’s in dit boek voor die erg herkenbaar zijn voor jongvolwassenen/tieners. Een boek waar je je in kan herkennen.
Het verhaal is eeg fijn geschreven, makkelijk te begrijpen, maar met mooie woorden. Echt een jeugdliteratuur boek!
De tekst wordt af en toe afgewisseld met illustraties van Martijn van Linden, die er heel mooi bijpassen.

Ik was vooral benieuwd door de titel, en ik kan alvast verklappen dat die erg creatief is bedacht. Later in het boek kom je er achter waarom het boek zo heet.;)

Wat heel leuk is, is dat er een aantal personages in dit boek ook voorkomen in Sassen haar andere boeken.

Ik ben ontzettend benieuwd geworden naar de andere boeken van Erna. Dit boek was ontzettend goed en zet je tot het denken. Een dikke aanrader!!

Ik geef dit boek 4/5 sterren

Meer recensies van a.bookworms.library