Hels paradijs
Van Vrouwenthrillers en the Crime Compagnie kreeg ik het boek Hels Paradijs van Lysanne Hoksbergen te lezen in ruil voor een recensie.
Ik kende de schrijfster niet en vind het altijd leuk om een boek van een, voor mijn nieuwe, schrijver te lezen.
Normaal gesproken lees ik veel van het genre literaire thriller, maar in dit geval kon deze novelle mij zeer boeien.
In het kort gaat het over de vrouw Julia die een mooi leven heeft met haar gezin, haar man en drie kinderen. Ze hebben alles wat ze zich maar wensen kunnen.
Tijdens een tuinfeest met vrienden wordt ze ineen herinnerd aan haar verleden, de dag waarop haar leven veranderde.
Om even aan de realiteit te ontsnappen besluit ze alleen naar Egypte te gaan voor wat tijd voor haarzelf.
De rust die ze hoopte te vinden slaat om en wordt het mooie Egypte een hels paradijs.
Een spannend geschreven verhaal dat je meeneemt en heden en verleden van het leven van de hoofdpersoon.
Het verhaal begint wat langzaam maar wordt gaandeweg spannend en voert naar een spannend slot.