Jager in de nacht
"Jager in de nacht" vormt het derde deel van de indrukwekkende Robert Hunter reeks van Chris Carter. Na de uitmuntende eerste twee delen waren de verwachtingen hooggespannen, en gelukkig weet Carter moeiteloos aan deze verwachtingen te voldoen.
Het verhaal begint met de gruwelijke vondst van een jonge vrouw, met haar mond dichtgenaaid, wat de start betekent van een race tegen de klok. Hunter beseft al snel dat dit niet het werk is van een eenmalige dader, en de vraag rijst: wie zal het volgende slachtoffer zijn? Wanneer Hunter in contact komt met een privédetective die op zoek is naar een vermiste vrouw, wordt duidelijk dat de tijd dringt. Hunter en zijn partner Garcia moeten al hun vaardigheden als profilers aanwenden om de dader te stoppen en meer slachtoffers te voorkomen.
"Jager in de nacht" is een meeslepende thriller waarin gruwelijke details niet geschuwd worden. Carter neemt de lezer mee op een duistere reis, waarbij alle aspecten van moordonderzoek belicht worden, zowel de mooie als de verschrikkelijke. Hoewel de vaste personages in dit deel minder diepgaand belicht worden, blijft de drang om meer over hen te weten te komen branden. Hopelijk vervult Carter deze behoefte in het volgende deel, want ik kan niet wachten om meer over Hunter en Garcia te ontdekken. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar deel vier!