Prachtig mooi verhaal.

Soms moet je de liefde een beetje arrangeren...
Nova is toe aan een nieuw begin, na een gebroken hart, wil ze haar liefdesleven nieuw leven inblazen. Dan ziet ze een advertentie van een man die anders is dan alle andere mannen en dat is precies wat ze zoekt.
Thomas zoekt in deze overweldigende wereld stabiliteit voor zichzelf. Zijn werknemer Rens plaatst een advertentie namens hem. Dan komt Nova op zijn pad en lijkt een verstandshuwelijk met haar een goed idee. Samen hebben ze tenslotte een gedeelde droom. Kan hij zijn gevoelens die hij voor Nova heeft opzij blijven zetten? Wanneer het net de goede kant opgaat ontdekt Nova waarom hij aarzelt.
Kan ze hem helpen de muren die hij om zichzelf heen heeft gebouwd af te breken?
Wat een prachtig mooi verhaal heeft Emma Anna geschreven. Vanaf de eerste pagina wordt je in het verhaal nan Nova en Thomas gezogen. Die lieve Thomas met zijn “eigenaardigheden”. Nova de hem probeert te lezen en het beste in hem ziet. Liefde is niet makkelijk. De kinderwens van beide, wat niet vanzelfsprekend is voor hen en het proces wat ze ingaan, wat niet makke is, is heel mooi geschreven. Wat superfijn is dat de personages uit Tijd droogt alle tranen ook voorbij komen, zodat we weten hoe het met hen gaat.
Ik heb enorm genoten van dit prachtige verhaal. Emma Anna did it again, met zo veel gevoel een verhaal schrijven dat je van top tot teen raakt. Ik gun Rens eigenlijk ook ooit zijn eigen verhaal, om dan ook nog te lezen hoe het met Marijn, Roxanne en de kids, Thomas, Nova en??? gaat.

Een duwtje in de rug gaat over liefde die zich niets aantrekt van de sociale norm, en over twee mensen die ontdekken dat je grootste kwetsbaarheid ook je grootste kracht kan zijn

Meer recensies van Amandav.d.Velden