Mijn eerste van Mariëlle Boersma!

Amarins 08 mei 2025
Topmodel Bo lijkt het perfecte leven te leiden: luxe reizen, exclusieve feestjes en een droomvilla op Malta met haar vriend Nick. Maar achter de glitter en glamour schuilt een harde wereld. De moordende concurrentie zet Bo ertoe aan een riskant afslankmiddel te gaan gebruiken.

Dan ontdekt ze dat Nick haar bedriegt. Op een feest van het modellenbureau wordt haar grootste rivaal – én Nicks nieuwe geliefde – dood aangetroffen. Is Bo de dader, of is zij het volgende slachtoffer?

Marelle Boersma viert deze maand haar 20 jarig jubileum als schrijver. Dat ik nog geen boek van haar gelezen had moest gauw veranderen. Super fijn dat ik nu mee mocht doen met de blogtour van haar thriller Modelmoord.

Toen ik begon te lezen moest ik er echt even inkomen. De schrijfstijl, maar ook de start van het verhaal zorgden er voor dat ik er niet direct in kwam. Al snel veranderde dat en werd ik nieuwsgierig naar wat komen ging.

Met veel gebeurtenissen wordt de spanning heel langzaam opgebouwd. Wel op zo’n manier dat je als lezer steeds maar door wilt lezen en absoluut wilt weten hoe het slot van dit verhaal zal zijn. Af en toe een plottwist en de vlotte schrijfstijl zorgen er voor dat je tot het slot aan de bladzijden blijft gekluisterd.

De uitwerking van de personages had wat mij betreft iets beter gekund. Ze bleven oppervlakkig en ook hun emoties en gevoelens, die absoluut bij dit verhaal hadden gepast, bleven achterwege. Hierdoor leer je ze minder goed kennen en voel je niet echt de connectie met hen.

De diepgang van het verhaal is mooi gedaan. Een hedendaags thema is goed uitgewerkt en ook het reilen en zeilen in de modellenwereld krijg je een goed beeld van. De spanning, angst en onderlinge rivaliteit voor de modellen is prachtig uitgewerkt.

Al met al een heerlijke thriller maar op het puntje van mijn stoel heb ik niet gezeten. Genoten heb ik absoluut en het is zeker niet het laatste boek wat ik van Boersma gelezen heb!

Meer recensies van Amarins