'Mysterie, genoeg spanning en misschien ook een hint liefde?'

Amber Drenth 16 november 2025
Amabelle kan haar geluk niet op wanneer ze via een beurs kan studeren aan de eliteschool Kingston University. Ze is eindelijk weg uit de trailer die ze deelt met haar drugsverslaafde moeder en haar zusje. Amabelle zet alles op alles om een betere toekomst voor haar en haar zusje te creëren en studeren aan de eliteschool zou daarvoor moeten zorgen, totdat ze kennismaakt met de Kings. Een groep jongens, aangestuurd door Jaxon, die het de beursstudenten erg lastig maken. Zal ze haar gedroomde toekomst nog waar kunnen maken? Of drijven de Kings haar tot het uiterste…

Een dark romance vind ik af en toe echt heerlijk. Vanaf het begin wordt je een wereld ingezogen met arrogante, rijke mannen, spanning op meerdere vlakken en strijden voor je plek.
Amabelle is een meisje dat doet wat nodig is om haar toekomst niet in gevaar te brengen, maar is zeker niet op haar mond gevallen. Ik kan alleen maar toejuichen wanneer ze de Kings weer eens op hun plek zet en laat zien dat er niet met haar te sollen valt.

Toch vindt ze Dé Kings ook wel erg interessant. Hoewel ze het gedrag van Reece, Jaxon en Sylvian niet uit kan staan, vindt ze ze stiekem ook wel erg interessant en fantaseert over hen. Spicy is het boek dan ook zeker.

Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit Amabelle met aan het eind van elk hoofdstuk een stukje van Jaxon over het spel dat de Kings spelen met de beursstudenten. Ik weet niet hoe dat zit met het fysieke boek, maar in het ebook lazen deze stukjes niet heel lekker. Het waren zwarte letters die op een bruin vlak gezet zijn, waardoor ik toch even mijn best moest doen om te kunnen lezen wat er staat. Klein minpuntje.
Af en toe lezen we ook de Pov van Jaxon en Sylvian, erg leuke toevoeging. Dit geeft net wat meer spanning en maakt het interessant doordat we hun gedachtegang ook kunnen lezen.
Zo hint Jaxon een aantal keer over de reden waarom hij het de beursstudenten erg moeilijk maakt, maar helemaal een antwoord hebben we (nog) niet gekregen.
Ook hint Sylvian over een monster in hem, maar hoe en wat zijn we ook (nog) niet achter.

Ze spelen schaak met je
Elke king heeft een dame en een pion
Beide beursstudenten.
Door geestelijk geweld gaan ze winnen
En van de winnende King mogen de dame en pion blijven. Zij mogen verder studeren, voor de anderen houdt het hier helaas op….

Voor nu heb ik erg genoten van het eerste deel met mysterie, genoeg spanning en misschien ook een hint liefde? Wonda heeft een heerlijke schrijfstijl, eentje waardoor je het boek niet meer weg kunt leggen en ik ga dan ook meteen door met het tweede deel.

Toxic gedrag, machtsspelletjes en pesten komen wel voor, dus het is zeker niet geschikt voor iedere lezer. Houd daar rekening mee.
Ik moet wel zeggen dat ik zag dat dit boek in het Engels al uit 10 delen bestaat en ik ben heel benieuwd of het op een gegeven moment niet langdradig gaat worden. We zullen het zien.

Meer recensies van Amber Drenth

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.