Mooi verhaal over vriendschap met een jonger uit het AZC maar waarom die rare lay-out?

Andrea Diana 25 augustus 2025
Best een mooi boek maar wat een voorkant! Ik heb dit boek gekozen omdat ik de lay-out niks vond en ik wilde testen of de inhoud in het verlengde ervan lag. Maar het was echt wel mooi en ook nog een stapje serieuzer misschien dan een “normaal” kinderboek over statushouders. Dit omdat de gezondheid van een van de personages serieus slecht is door wat hij heeft meegemaakt; een mooie toekomst in NL is voor hem helaas nog steeds niet vanzelfsprekend ook als iedereen asielzoekers gewoon als mensen zou benaderen (zoals kinderen in dit boek “geleerd” / uitgelegd wordt).
Wel heel mooi is dat de vader van de hoofdrolspeler bijdraait en aan zelfreflectie doet aan het einde; gebeurde dat ook maar in het echte leven wat vaker.
(En lieve uitgeverij: als je kinderen wilt stimuleren dit te lezen en leesbevorderaars wilt helpen dit te promoten; kies dan niet meer zo’n out of date tekening. Dit kon in de jaren 70 misschien maar nu echt niet meer)

Meer recensies van Andrea Diana