Tranentrekker

AnneHut 03 november 2023
Gillian King is een meesteres in het schrijven van tranentrekkers, ik was dan ook zeer benieuwd wat ze met ‘Je moest eens weten’ voor ons in petto had. Een ding is zeker, ze heeft wederom niet teleurgesteld!

Met dit boek laat ze ons zien dat liefde soms lijden is. Hoewel ik vond dat de relatie tussen Billy en Matthew zich wel erg snel ontwikkelde snap ik dat dit belangrijk was voor het plot. Ik vond het boek daarom in het begin ook wat wankel, maar dit veranderde uiteindelijk in een onwijs sterk verhaal. We krijgen te maken met een aantal hartverscheurende momenten, maar ook zeer liefdevolle. Het verhaal zat goed in elkaar en ik vond het ook fijn dat het vanuit meerdere perspectieven is geschreven. Hierdoor kan je je veel beter inleven in de keuzes van sommige personages.

Ik voelde echter weinig connectie met Matthew. Zelfs nadat hij zich openstelt vond ik hem maar een koud karakter, ondanks dat ik zijn gedrag wel snapte. Ik had helaas totaal geen klik met hem waardoor ik een deel van de lading van het verhaal heb gemist.

Meer recensies van AnneHut