Cosy and magical!
Rewitched is een boek wat ik normaal gesproken niet snel zou oppakken, want ik ben niet écht van de fantasy boeken (een paar uitzonderingen daargelaten). Maar deze zag er zo cosy en cute uit en het verhaal leek me heel instapbaar dus besloot ik een poging te wagen. En met succes, want hoe leuk is dit boek!
De cover heeft precies de fall aesthetics waar ik zo gek op ben. En de cosy vibes van het verhaal deden me erg denken aan de eerste twee Harry Potter boeken/films. Daarbij was er voor mij (als fantasy leek) een mooie verdeling tussen magie en normale dagelijkse zaken, waardoor ik niet meteen overweldigd raakte. Daarnaast kunnen zowel jongere als oudere lezers zich herkennen in de coming of age verhaallijn van Belle. Het boek is humoristisch en speels, maar niet kinderlijk. Hier en daar was het wel een beetje voorspelbaar, maar we konden ook genieten vaan een intense plottwist!
Vanaf het begin dacht ik meteen; dit zou zo’n leuke anime zijn! Iets wat ik normaal ook vrijwel niet kijk. Dit boek heeft er in elk geval wel voor gezorgd dat ik een fijn uitstapje kon maken in voor mij minder bekend genre!