Perfecte kerstchaos
‘Gestrikt voor kerst’ is een feelgood novelle waarbij 11 verschillende auteurs elk een hoofdstuk hebben geschreven, hoe leuk is dit concept?!
In het verhalen volgen we kleuterjuf Marloes, die een kerstviering probeert te organiseren. Maar het zou geen kerst zijn als niet alles misging. Gelukkig krijgt ze wel hulp van de invalmuzikant Jake. Hij heeft echter niks met kinderen of kerst, maar hij stond nog bij de eerste muzikant in het krijt.
Hij is cynisch en grumpy, Marloes is daarentegen vrolijk, maar gestrest (sunshine!). De dynamiek tussen hun is heerlijk en er bloeit tussen alle chaos toch iets moois tussen hun op. Misschien juist door alle chaos. Er gebeurt ontzettend veel, kinderen die zich misdragen, versiering die niet af is en iets met een ezel. Je bent aan het einde van het verhaal kapot, maar, net als Marloes, doe je het voor het eindresultaat.