Feelgood vibes in de jungle!

AnneHut 08 september 2025
Een heerlijke feelgood-drama, dan denk je al snel aan een setting in een gezellig stadje of knus dorpje. Maar in dit verhaal weet Marijke Vos het voor elkaar te krijgen in de jungle van Bolivia. Niet alleen dat: de sceptische Babs wordt er zelfs gedwongen om deel te nemen aan een spirituele retraite. De rest van de deelnemers zijn stuk voor stuk kleurrijke personages, de meesten echte stereotypen. Een paar mensen lijken, net als Babs, niet helemaal op hun plek. Naar hen trekt ze meer toe en zo horen we ook hun verhaal. Soms hartverscheurend.

Ook de innerlijke dialogen van Babs zijn ontzettend herkenbaar! Haar interne struggles en afkeren maken het heel makkelijk om je in haar te verplaatsen. Zoals een echte feelgood is dit verhaal heerlijk over de top, maar in de kern zit er een prachtige boodschap: wacht niet tot je het perfecte plaatje hebt, want dat ga je misschien nooit krijgen. En ondertussen kun je zomaar iets moois over het hoofd zien.

Het feit dat dit boek gebaseerd is op een echte reis van Marijke met een vriendin laat bovendien zien dat je van alle erge situaties (achteraf) de lol moet inzien. En soms houd je er zelfs een prachtig boek aan over!

Meer recensies van AnneHut