Een rauw en eerlijk inkijkje in Jessie's reis

AnneHut 24 juli 2025
Jessie Maya volg ik al jaren via YouTube en Instagram. Ik geniet altijd ontzettend van haar make-up content en haar persoonlijkheid. Maar als ze om één ding nog bekender is, dan is het wel om haar openheid over haar transitie journey. Toen dit boek uitkwam, moest ik het dan ook lezen. En wauw, wat een knaller was dit zeg.

Het boek begint meteen super intens, alsof je midden in een thriller beland bent. Maar de wetenschap dat dit allemaal echt is, maakt het tien keer heftiger. Vanaf dat moment leest het boek ook erg vlot door; ik ben er echt doorheen gevlogen.

We lezen niet alleen over haar transitie, maar ook over andere gebeurtenissen die Jessie gevormd hebben tot wie ze nu is. En dat gaat er soms heftig aan toe. Daarbij schroomt ze niet om haar eigen tekortkomingen en onzekerheden te benoemen, of keuzes toe te lichten die bij het grote publiek niet altijd goed vallen (zoals de vele plastisch chirurgische ingrepen). Zonder zichzelf te verdedigen, benadrukt ze wel steeds dat dit allemaal deel uitmaakt van haar journey, en dat niemand per se een voorbeeld aan haar hoeft te nemen.

Wat ik ook heel mooi vond: ze heeft foto’s toegevoegd aan het boek. Van haar als kind tot nu, en alle fases daar tussenin. Er zijn weinig transmensen die zó open willen of kunnen zijn (wat natuurlijk ieders goed recht is), dus ik vond het erg bijzonder om hierover te kunnen lezen.

Het is een rauw en eerlijk verhaal, zonder opsmuk. Absoluut het lezen waard!

Meer recensies van AnneHut