Advertentie
    Anneke van Ieperen Hebban Recensent

Hoofdpersoon in Mijn held de huurmoordenaar van de Tilburgse Coen de Kort is de 16-jarige Roos door wiens ogen de lezer het verhaal beleeft. Ze is een eigenzinnige meid die tot dan toe de wind niet mee heeft gehad in haar leven. Ze woont bij haar moeder die door haar alcoholgebruik niet langer in staat wordt geacht om voor Roos te kunnen zorgen. Eenmaal in een pleeggezin kan ze niet wennen aan een "normaal", liefdevol en gestructureerd bestaan. Wanneer ze wegloopt met haar vriendje Dennis heeft ze daar al snel spijt van, maar ze wil niet op hangende pootjes terugkeren. Natuurlijk heeft ze wel geleerd dat ze niet zomaar met vreemde mannen mee moet gaan, maar Leo komt heel vriendelijk over en veel andere opties heeft ze niet. Leo is het type ruwe bolster, blanke pit en hij laat zich dan ook helemaal inpakken door Roos. In de loop van het verhaal ontstaat er een speciale band tussen hen, eentje die in een korte tijd alle relaties overstijgt die Roos tot dan toe heeft gekend.

Het boek heeft niet zoveel pagina's en de auteur heeft een ongecompliceerde schrijfstijl, waardoor het boek snel uitgelezen is. Het aparte verhaal, gecombineerd met de innemende personages en de aanwezige humor dragen er aan bij dat je het boek achter elkaar wilt uitlezen. Helemaal geloofwaardig is het niet overal en het feit dat personages af en toe hele gesprekken letterlijk kunnen navertellen achteraf is dat ook niet. Toch is het geheel boeiend genoeg om de aandacht vast te houden en de aanwezige humor houdt een en ander luchtig, ondanks de zwaarte van de thema's in het boek. Het einde is echt verrassend en vormt een mooie afsluiting.

Achter de aparte titel gaat een bijzonder verhaal schuil over de onwaarschijnlijke band die groeit tussen een 16-jarig meisje en een ex-crimineel. Hard, soms grof, vol humor en beslist hartverwarmend!

Reacties op: Hard, soms grof, vol humor, maar hartverwarmend

4
Mijn held de huurmoordenaar - Coen de Kort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker