De ongelukkige liefde van de Führer

AnneliesLeest 22 mei 2025
Niet overladen met feiten. Geen roman die ver af staat van ware gebeurtenissen. Een héél mooie gulden middenweg!
Dit boek leest zeer vlot. Mede door de schrijfstijl, maar ook door de aantrekkingskracht die het boek toch wat met zich meebrengt. Je wordt uitgenodigd om verder te lezen. En dat over een onderwerp dat toch niet zo heel vanzelfsprekend is.
Maar met dit boek brengt de schrijver ons heel mooie inzichten over de carrière en het leven van Albert Speer. Vanaf zijn opkomst in het Derde Rijk, de hoogtepunten tijdens het nazi-regime, de ondergang van de Führer, zijn gevangenistijd in Spandau, tot aan Speer’s dood.

Ik lees graag biografieën over bepaalde spilfiguren uit de geschiedenis. Je weet dan vaak dat je er veel feiten bij neemt en dat het soms wat moeilijker kan lezen.
Aangezien dit boek geen oplijsting is van het ene feit na het andere leest het uiteraard vlot, maar het geeft wel een degelijk inzicht in het leven van Albert Speer. Meer dan voldoende om mee te zijn in de kernfacetten van dit figuur.

Meer recensies van AnneliesLeest