Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Magie & veel verborgen geheimen.

In De verborgen boekwinkel staan drie personages centraal. Door de wisselperspectief lezen we om de beurt over deze drie karakters. In 1921 leefde Opaline, die een eigen boekwinkel begint. Dat is best stoer voor een vrouw alleen in die tijd. Al zou haar broer liever zien dat ze trouwt. Voor Opaline is dat geen optie. Ze vertrekt naar Dublin. Een lange zoektocht naar geluk volgt. 

~ Ik waande mij in de hemel, verdwaald onder de stralende zon in een wereld vol boeken en buitenlandse accenten.~

Het is 2021. Martha is getrouwd met een geweldadige man. De laatste mishandeling was de druppel en ze loopt weg. Ze zoekt werk en onderdak en vindt dit bij mevrouw Bowden. Zij is een eigenzinnige dame met een zeer bijzonder huis in Dublin. Martha ontmoet Henry, hij is academicus en is op zoek naar een bijzondere plek. Daar zou hij een manuscript kunnen vinden. 

De levens van deze drie personages zijn divers, maar de liefde voor boeken, manuscripten en Emily Brontë verbinden hun levens. Alle drie hebben zij heftige dingen meegemaakt en zoeken zij liefde en geluk. In hun zoekreis maken zij ook mooie dingen mee. 

~Dat merk ik ook in mijn onderzoek steeds weer. Ik heb bijvoorbeeld pas net ontdekt dat Charles Maturin in feite de oudoom van Oscar Wilde was.~

De verborgen boekwinkel vertelt twee verhalen met drie spelers. Martha ontmoet Henry. Henry is op zoek naar een manuscript. Samen gaan ze hier naar op zoek en komen uit bij een plek waar honderd jaar eerder Opaline leefde. Zij moet echt een ontwikkeling doormaken  als het om vrouwen gaat. 

~Ik had het moeten weten, natuurlijk, want wie luisterde er nu naar een vrouw? ~

De drie verhaallijnen zijn bijzonder en geven veel body aan het boek. Het verhaal is realistisch van aard, maar heeft toch magische details. Er groeit een boom met takken die door de muur heen groeien. Daarnaast fluisteren de boeken en zucht het huis af en toe. 

Evie Woods heeft hiermee echt een mustread neergezet. De vertelperspectief is de ik-stijl. De stijl van schrijven is vlot en zeer prettig. Woods weet de lezer te betoveren met mooie teksten en magische momentjes. Zo zorgt zij ervoor dat je een beetje gaat houden van deze bijzondere personages. Je leeft echt met ze mee. Alle drie hebben ze een voorliefde voor boeken en bijzondere uitgaven. Ook Emily Brontë en Jane Austen worden genoemd. Dit geeft een hele fijne sfeer en mooie herinneringen aan deze oude "schrijfmeesters" met al hun kenmerkende en ook wereldberoemde verhalen. 

De verborgen boekwinkel zal veel lezers verrassen en ook verbinden. Evie Woods mag doorkomen met haar volgende boek!

Waardering 5 sterren.

Een bijzonder verhaal, over familiebanden, jezelf ontwikkelen en de zoektocht naar een oude boekwinkel. Prachtig!! 

Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Annette Overvoorde

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?