Advertentie

Uitgeverij Letterrijn houdt elke jaar een verhalenwedstrijd. Onder het motto Met de beste bedoelingen, schreven 150 mensen een verhaal waarin er een onbedoeld dodelijk slachtoffer valt en dat als gevolg van een ongelukje of een simpele persoonsverwisseling. Er werden 22 verhalen gekozen. Die kregen een mooie plek in de bundel Dood door onschuld. Een aantal thrillerauteurs van LetterRijn schreven ook een zeer spannend verhaal, wat een totaal geeft aan 25 verhalen.

Een tipje van de sluier, een paar mooie verhalen

Het eerste verhaal heet "Timing" en is geschreven door Marieke Jongejan. Zij mag de spits afbijten in deze bundel. In deze korte thriller lezen we over Merel. Zij probeert een situatie te redden. Helaas loopt het allemaal heel anders, door een onhandige timing.

**Timing is mooi en verrassend. Heerlijk geschreven in de ik-stijl. 3 sterren.

Verhaal twee heet "Dood door schuld" niet te verwarren met de titel van deze bundel. Kleine Annie is samen met haar broertje alleen thuis. Zo in de avond in het donker vind ze alles maar eng. Dan is er een hoop gekraak. Loopt er nu iemand in de gang?. Een harde plof volgt. Annie is inmiddels doodsbang, loopt snel naar haar broertje en belt haar moeder.

** Dood door schuld, geschreven door Margareth Hillebrandt, heeft meer in zich dan je zou denken. Een bijzonder verhaal. Ik geef het 4 sterren.

Haar perfecte leven gaat over de zusjes Elena en Myrna. Ze zijn 15 en 13 jaar en leiden een perfect leven. Als ze met vrienden naar het zwembad gaan, is Myrthe zoek.

**Dit verhaal bezit zeer goede spanning en een mooie opbouw, naar een spetterend einde. Een kort verhaal, met toch 2 verhaallijnen. Karin Hazendonk heeft mij weer te pakken! 4 dikke sterren.

Heerlijke spanning en mooie plottwisten zullen je verrassen!

De cover is "een echte van Letterrijn", en past erg mooi binnen het assortiment van een aantal mooie thrillers van Letterrijn. De mooie stijl valt direct op.

Dood door onschuld is een heerlijke spannende verhalenbundel. De 25 verschillende verhalen zullen de lezer zeker vermaken of verbazen. Het zijn zeer verschillende verhalen vol suspense en verrassende plotwendingen.

Een aantal auteurs zijn bekend en aan groot aantal zal je als lezer nog niet kennen. Zo maak je dus kennis met de korte thriller-stories van schrijvers die je minder goed kent. En dat is heel mooi.

Het mooie van een verhalenbundel is, dat het niet in 1 keer uit hoeft. Elke keer een verhaal kiezen is als een mooi cadeautje. En je hoeft niet lang te wachten op een spannend einde.

Dood door onschuld is een heerlijke spannende verhalenbundel, die je als lezer zeker zal verrassen!

Het is een kadootje om te lezen, en zeker ook om te krijgen!

Waardering 4 dikke sterren!

Het thema "Met de beste bedoelingen" kan verschillende kanten op gaan. En tevens veel spanningsmomenten geven. Deze verhalen zullen nog een tijdje bij je blijven na het lezen. En van een aantal auteurs ga je mogelijk andere verhalen op zoeken omdat ze zo mooi zijn en fijn lezen. Dat maakt deze bundel heel bijzonder!

Fijne boekengroeten, Annette
https://birdysboeken.blogspot.com/2020/01/marieke-jongejan-ea-dood-door-onschuld.html

Reacties op: Dood door onschuld is een heerlijke spannende verhalenbundel, die je als lezer zeker zal verrassen!

16
Dood door onschuld - Marieke Jongejan E.a.
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker