Advertentie

‘Daar!’ wees Blaaskaak. ‘Dat is het. Hier moeten we eraf.’
‘Merde!’ Abel trapte op de rem en wist met een ruk aan het stuur op het laatste moment de afrit in te schieten.
Tijdens het dagelijkse telefoontje waarin hij Angela een update gaf, was hij deze parmantige huizenverkoper ‘Blaaskaak’ gaan noemen, omdat die steevast gekleed ging in een tomaatrode pantalon, roze polo en rode instappers.

~Het verhaal van Godendrank

Abel, al jaren gelukkig met Angela, heeft al lange tijd een grote droom. Een wijnboerderij in Frankrijk. Daar wil hij zijn winkeltje in de Jordaan wel voor weg doen. Nu de mogelijkheid zich voordoet, laat hij het zeker niet schieten. Na een lange zoektocht, met de makelaar die hij Blaaskaak noemt, vindt hij zijn stek in de Chaude (Languedoc). Angela en Abel vertrekken naar Zuid-Frankrijk. Ze hebben het er heerlijk naar de zin. Maar niet alles gaat de richting op, die ze zouden verwachten. Geheel niet.

~De elementen

De mooie cover valt direct op. Helder blauw, de naam van de auteur in grote letters. Het geeft al direct een goed gevoel.
Ilja Gort auteur en tevens wijnboer, of is het andersom, heeft met Godendrank een zeer vermakelijk verhaal neergezet. In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we zijn ik-vertrek-verhaal. Samen met zijn Angela stappen zij in een geheel nieuw avontuur. Die van wijn maken in Frankrijk.

~De personages zijn zeer divers

De personages zijn divers, maar hebben niet veel diepgang. Het verhaal gaat echt over het "nu". In Abel zie je Gort, hoe hij dingen onderneemt en beleeft. Angela, ook wel poekie genoemd, probeert hem bij te staan, wat haar goed af gaat. Abel is een positieveling. Alles komt goed, is zijn credo. De dochters van Abel maken zich wel een beetje zorgen, wat niet nodig is want de burgemeester is degene die alles goed regelt. Hij zorgt voor de nodige inside info van de streek en een adres van een lief vrouwtje voor een wapen. Wat heel gewoon is in de Chaude.

~Zeer spannend proloog wekt de nieuwsgierigheid

De proloog geeft het enige spanning weer. Feitelijk is het bijna tot het einde, voordat het terugkomt. Maar wat voor een laatste hoofdstuk! Prachtig gedaan. Abel heeft na de grandioze aankoop een beetje pech onderweg. Helaas lopen de de zaken niet zoals gepland. Erg jammer, maar zorgt voor een spannende ontknoping. Waar de lezer smachtend naar uitkijkt, na de "roadtrip" aan belevenissen van Abel.

< ‘Tussen het goed en het kwaad hangt de waarheid aan een zijden draad.’– Jules Deelder>

~Conclusie

Godendrank is een heerlijke feelgood en past qua thema in de lijn van Gort zijn eerdere boeken. Een verhaal over vertrekken, acclimatiseren, tegenslag en ook flink aanpakken.
Ilja Gort heeft hiermee een zeer vermakelijk verhaal geschreven. Met de nodige humor en hilarische scenes. Met tevens de boodschap "Als je doorzet komt alles gewoon goed."

Waardering: 4 sterren.

Boordevol humor en ook wat spanning, ben je bijna zelf bij Gort in Frankrijk. Zo levensecht. Ik heb genoten!
Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/05/ilja-gort-godendrank-hebbanbuzz.html

#HebbanBuzz

Reacties op: Heerlijke feelgood, met humor en spanning tegelijk!

128
Godendrank - Ilja Gort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners