Advertentie

Corine Hartman is een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land. Ze vestigde haar naam in het thrillergenre definitief met de unieke, succesvolle serie rondom de onorthodoxe rechercheur Jessica Haider.

In vrije val gaat ook over de alternatieve methodes, zoals het vorige deel, maar gaat daarin een stapje verder. Met alle gevolgen van dien. Er lopen een aantal verhaallijnen naar elkaar toe. Allereerst is er een moeder en dochtertje dood aangetroffen. Vraag is, was de dader een inwoner van Groot-Loenen? Rechercheur Simon krijgt te maken met een geheime missie en moet iemand op sporen. Faye ontmoet Mika, een ex-militair. Faye gelooft niet dat hij iets ergs heeft gedaan en besluit hem te helpen. Is hij onschuldig, of door therapie en medische experimenten zijn geheugen kwijt? Samen met haar zus Lisa doet ze een grote ontdekking.

~De elementen

De cover past mooi in de Faye van Laar-serie. Voor de betekenis van de titel, moet je flink doorlezen. Het heeft iets met de medische wereld en dat is mooi gevonden.

In dit nieuwe Faye-avontuur gaan alle remmen los, zo lijkt het. Qua thema medicatie komen we nu in een soort 2e dimensie terecht. Het boek heeft veel personages, veel situaties en meerdere verhaallijnen. Dus houd je aandacht er maar bij en zet je stoel maar vast.

~Mooie personages met bijzondere twist

Het politieteam waar Simon deel van uitmaakt zoekt een jonge en zeer gevaarlijke man. Hij lijdt aan PTSS en het zaak om hem snel te vinden. Zijn vrouw en kind zijn dood aangetroffen en dus is het ondernemen van actie van levensbelang. Over Simon lezen we in de 3e persoon. Simon, 37 jaar, is erg belangrijk geworden voor de 32-jarige Faye. Zij is hoofdkarakter in de serie. In tegenstelling tot de vorige avonturen, gaat zij nu met name met Lisa op pad om de zaken te onderzoeken. Faye lijdt aan Borderline, met ups en downs. Het gaat nu heel goed en ze vindt het tijd worden voor de volgende stap. Haar "familie" gunt haar dit van harte. Door de vertelperspectief van de ik-persoon kom je dicht bij haar en krijg je al snel een warm gevoel voor haar persoontje. Haar gevoel voor rechtvaardigheid is erg groot. Met groot enthousiasme en nieuwsgierigheid gaat zij achter bijzondere zaken aan en helpt ze wie ze kan. Haar tuintje en creatieve puzzels geven haar de nodige vertier.

~Bijna science-fiction, zo super spannend!

In vrije val neemt je mee naar de wereld van medicatie en medische proefpersonen. Of Groot-Loenen nog niet genoeg was, krijgen we nu ook met een ander instituut te maken. Julius is er helemaal weg van, maar al lezend denk je: blijf er maar weg van! De plot zit ingenieus in elkaar. Sommige scenes lijken net science fiction- zo spannend, dat je op het puntje van je stoel blijft zitten. Dit komt ook door de vaart in het boek en de fijne schrijfstijl die zeker niet saai te noemen is. Op geen enkel moment.

~Conclusie

In vrije val is een zeer spannend en meeslepend psychologisch mysterie. Stap voor stap kom je verder en soms weet je nog niet waar het schip strand. Dat is mooi gedaan. In dit avontuur gaat Faye met name met Lisa op pad. Simon heeft zo zijn eigen zaken. Faye maakt een goede ontwikkeling door, ze wil graag op zich zelf wonen. wie had dat gedacht. Ze pept Lisa goed op, en samen komen ze achter zaken die eigenlijk verborgen moeten blijven. Hartman houdt de spanningsboog goed onder controle, stapsgewijs loopt de spanning op, tot je bijna kippenvel krijgt als Lisa en Faye op een geheime zelfbedachte missie gaan. oef.

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2020/06/corine-hartman-in-de-val.html

Reacties op: In vrije val is flabbergasted spannend, meeslepend en hartverwarmend tegelijk.

25
In vrije val - Corine Hartman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners